Mainos

Yksityiskoulujen suosio kasvaa

Yksityiskoulut lisääntyvät Suomessa muutaman koulun vuosivauhdilla. Määrä lähti kasvuun puolitoista vuotta sitten, kun yksityiskoulujen perustamista selkiyttävä laki astui voimaan. Yleisimmät yksityiskoulut ovat steinerkouluja, kielikouluja tai uskonnollisia kouluja. Nyt tänä syksynä opetus alkaa kolmessa uudessa yksityiskoulussa.

Talkootyö on tavallista kaikissa Suomen parissasadassa yksityiskouluissa. Koulut eivät koe olevansa elitistisiä, sillä ainoastaan muutamalla kielikoululla on oikeus periä lukukausimaksuja. Kaikki koulut eivät edes saa kotikunnaltaan tukea ja valtion avustuskin on hiukan kunnankouluja pienempi. Muun muassa Keravan kristillisen koulun takana oleva kannatusyhdistys odottaa vanhemmilta talkootyötä koulun ylläpitämiseksi. Keravan kristillisessä koulussa jokaista oppiainetta tarkastellaan kristinuskon näkökulmasta. Esimerkkejä otetaan raamatusta.

Koulu alkaa, tyttö katselee kaupassa koulutarvikkeita

Opetusministeriön hallintoneuvos Matti Lahtinen sanoo, että suomalaiset yksityiset koulut eivät ole samanalaisia kuin monessa muussa maassa, ne ovat maksuttomia ja niitä koskevat samat säännöt kuin kunnankouluissakin

Ensi vuoden syksyksi opetuslupaa hakee neljä uutta yksityiskoulua. Joukossa on muun muassa arabialainen koulu. Lisäksi viisi koulua hakee lupaa laajentaakseen toimintaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.