Mainos

Yksityiskoneiden kysyntä kasvaa Japanissa

Tuhannet Japanista pois haluavat ovat nostaneet yksityiskoneiden kysynnän ja samalla lentojen hinnan korkeuksiin. Osa lennoista on kallistunut jopa neljänneksen.

- Eilen saimme tilauksen lentää 14 ihmistä Tokiosta Hongkongiin. Lento kestää viisi tuntia. Hinnalla ei ollut väliä, ja lopulta se nousi 26 prosenttia yli 160 000 dollariin (yli 115 000 euroon), kertoo Hong Kong Jet -yhtiön johtaja Jackie Wu.

Yksityiskoneiden kysyntä on kasvanut sitä mukaa kun uutiset Fukushiman voimalaonnettomuudesta ovat synkentyneet.

- Yhä useammat ihmiset ovat huolissaan ja etsivät keinoa päästä pois Tokiosta. Keskiviikkoaamuna meillä oli tuhat ihmistä odottamassa lähtöä, kertoi Asia Jet -yhtiön johtaja Mike Walsh.

Walshin mukaan suurin osa asiakkaista on suuria yhtiöitä ja kansalaisjärjestöjä.

Finnairin koneissa tilaa

Finnairin lennoille Japanin lentokentiltä on ostettu viime hetken lippuja Suomeen tavallista enemmän. Koneisiin ovat mahtuneet Finnairin mukaan kaikki halukkaat.

Finnairin Japanin ja Suomen välillä 16.-31.3. välisellä ajalla matkustavat asiakkaat voivat siirtää varaustaan yhden kerran ilman lisämaksuja. Asiakkaat voivat myös muuttaa varauksen toiseen Finnairin reittiliikenteen kaukokohteeseen, jos alkuperäisen lipun varausluokassa on tilaa.

Jos lähtöpäivä on 16.-22.3 Tokioon tai Tokiosta tai 16.-18.3 Nagoyaan, Osakaan tai niistä pois, voi lentojen varaukset halutessaan myös peruuttaa. Perutuista lipuista voi hakea takaisinmaksun takaisinmaksulomakkeella.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.