Mainos

Yksityiset sosiaalipalvelut kolminkertaistuneet

Yksityiset sosiaalipalvelut ovat lähes kolminkertaistuneet vuoden 1995 jälkeen. Lähitulevaisuudessa kuntien ennustetaan turvautuvan vielä nykyistä enemmän yrityksiltä ostettaviin palveluihin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön ja TE-keskusten julkaiseman raportin mukaan kunnat ostavat alan palveluista noin 80 prosenttia, joten niillä on ratkaiseva merkitys myös alan kehittämisessä.

Nykyisin sosiaalipalveluyrityksiä on jo noin 1500, ja ne työllistävät noin 5350 ihmistä. Nopeinta kasvu on ollut kotipalvelu- ja palvelutaloyrityksissä sekä lasten päivähoidossa. Vuonna 2000 sosiaalipalveluyritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 217 miljoonaa euroa.

Kuntien uskotaan turvautuvan yhä enemmän yrityksiltä ostettaviin palveluihin, kun niiden oma henkilöstö tulee eläkeikään, eikä niiden tarvitse irtisanoa omaa väkeään. Palvelujen kysyntää lisäävät asukkaiden ikääntyminen sekä myös vaatimustason kasvu.

Raportissa ennustetaan myös palvelujen laadun tulevan yhä tärkeämmäksi, koska asiakkaat eli kunta ja kansalaiset haluavat tietää, mitä he rahallaan saavat. Kehityksen ennustetaan johtavan myös kilpailun kiristymiseen ja kustannustietoisuuden lisääntymiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.