Mainos

Yksityisen puolen hoitajien rokotukset vielä retuperällä

Terveydenhoitalalla työskenteleviä alettiin rokottaa sikainfluenssaa vastaan viime viikolla. Pohjois-Suomesta alkaneet rokotukset lähestyvät vähitellen ruuhka-Suomea, mutta ainakin yksityisen puolen hoitajien rokotusjärjestelyt ovat vielä retuperällä.

Esimerkiksi Vantaalla pitäisi aloittaa terveydenhoitoalan yksityisen puolen työntekijöiden rokottaminen ensi viikolla, mutta käytännön järjestelyistä ei ole vielä minkäänlaista tietoa.

- TV-uutisissa sanottiin, että pitäisi olla yhteydessä terveyskeskukseen. Olen soittanut lukuisia puheluita, mutta en ole saanut ketään kiinni. Miten rokotuksen voi ottaa, jos ei saa tietoa - tai edes yhteyttä terveyskeskukseen, valittaa vantaalainen terveyspalveluyrittäjä, joka haluaa pysyä nimettömänä leimaantumisen pelossa.

Yksityisen terveyspalvelualan etujärjestön, Terveyspalvelualan Liiton, mukaan yksityistä puolta ei ole otettu riittävästi huomioon rokotusten suunnitteluvaiheessa.

- Vaikuttaa siltä, ettei asiaa ole mietitty suunnittelussa ihan loppuun asti, toimitusjohtaja Pia Pohja arvioi.

Pohja ennustaakin ongelmia rokotusaallon ehtiessä Etelä-Suomeen asti.

- Rokotukset on aloitettu pohjoisesta, jossa kuntakoot ovat paljon pienempiä ja helpommin hallinnoitavia kuin etelän suurissa kaupungeissa. Täällä suuri väkimäärä ja yksityisten lääkäriasemien suuri koko tuo mukanaan ihan omat haasteensa, Pohja toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan yksityisen terveydenhoidon henkilökunnan tulee kääntyä kunnan terveyskeskuksen puoleen lisäohjeiden saamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.