Mainos

Yksityisautoilu tekee tilaa joukkoliikenteelle Yhdysvalloissa

Joukkoliikenne kasvattaa suosiotaan yksityisautoilun vahvassa maassa Yhdysvalloissa.

Tilastot osoittavat, että joukkoliikenteen käyttö oli viime vuonna suositumpaa kuin neljäänkymmeneen vuoteen. Busseissa, metroissa ja junissa tehtiin 9,4 miljardia matkaa; nousua oli melkoisesti vuoden 1999 9,1 miljardista joukoliikennereissusta. Samaan aikaan yksityisautoilu pysyi jotakuinkin samoissa lukemissa.

Tilastoja käytetään aseena uusien valtateiden rakentamista kannattavien tahojen ja joukkoliikenteen kannattajien välisessä kamppailussa. Valtateiden rakentamista suosivat tahot ovat sitä mieltä, että tilastopiikki johtuu hankalista talvikeleistä, jotka pitivät amerikkalaiset poissa autonratista vain väliaikaisesti. Bensan kova hinta myös hillitsi ajohaluja.

Joukkoliikennettä suosivan American Public Transportation Associationin mukaan bussit ja junat ovat kuitenkin jatkuvasti kasvattamassa suosiotaan.
-Jos tarjolla on kohtuullinen vaihtoehto, niin ihmiset ovat valmiita kokeilemaan, vakuuttaa järjestön puheenjohtaja William Millar. Hänen mukaansa korkealuokkainen joukkoliikenne vetää matkustajia. APTA on myös laskenut, että viimeisten viiden vuoden aikana joukkoliikenteen käyttö on noussut 21 prosenttia, kun samaan aikaan yksityisautoilu kasvoi vain 11 prosenttia.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.