Mainos

Yksityisasioihin puuttuminen harmittaa ehdokkaita

Uskonasiat ja perhe-elämän ruotiminen vaalikamppailussa ovat loukanneet presidenttiehdokkaita. SDP:n ehdokas Tarja Halonen sanoo, että häntä on pyritty leimaamaan uskonasioilla. Keskustan Esko Aho taas on saanut tarpeekseen perheasioittensa esille tuomisesta. Tänään ehdokkaat olivat vihreitten tentissä.

Ydinvoimaan kielteinen kanta

Presidenttiehdokkaat Tarja Halonen ja Esko Aho suhtautuvat ydinvoiman lisärakentamiseen kielteisesti.

Halonen ei usko presidenttinä voivansa määrätä eduskuntaa ydinvoima-asioissa, mutta haluaisi luoda Suomeen kunnollisen energiapoliittisen ohjelman. Esko Aho puolestaan haluaisi edistää kotimaista, taloudellisesti kannattavaa energiaa samoin kuin maakaasun käyttöä.

Ehdokkaat ottivat tänään vihreiden valtuuskunnan tentissä ydinvoiman lisäksi kantaa mm. kansalaispalkkaan sekä alue-ja tasa-arvopolitiikkaan.

Vihreät eivät kummankaan ehdokkaan taakse

Vihreänliiton logo

Vihreä liitto ei tue kumpaakaan presidenttiehdokasta vaalien toisella kierroksella.

Vihreän liiton valtuuskunta on päättänyt asiasta yksimielisesti. Vihreät katsovat, että asettuminen toisen ehdokkaan taakse sotisi suoran kansanvaalin henkeä vastaan. Vihreä liitto kehottaa silti kannattajiaan äänestämään vaaleissa.

Vihreän liiton valtuuskunta teki päätöksen tentattuaan molempia ehdokkaita tänään eduskunnassa. Vihreät olisivat kaivanneet Tarja Haloselta ja Esko Aholta selkeämpiä kannanottoja muun muassa ympäristöasioista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.