Mainos

Yksityinen postitoiminta ei käynnistykään pääkaupunkiseudulla

Janton ei aloita postitoimintaa nykyisillä ehdoilla, yhtiö ilmoitti tänään. Syynä on postiratkaisuun liitetty 20 prosentin veromaksu.

Maksu tekee toiminnan nykyisen toimiluvan ehdoilla taloudellisesti mahdottomaksi, kerrotaan yhtiöstä. Kun Jantonin omistama Suomen Suoramainonta haki toimilupaa, ei liiketoimintaa rasittavasta verosta ollut tietoa.

Janton hakee nyt liikenneministeriöltä jo myönnetyn toimiluvan laajennusta koko Uudenmaan läänin alueelle. Tällöin toimilupa-alueen väestötiheydestä riippuva veromaksu jäisi pois. Maksu perustuu elokuun alussa voimaan tulevaan lakiin.

Maaliskuussa myönnetyn luvan ehdoissa Suomen Suoramainonta sai luvan harjoittaa postitoimintaa siten, että postin lähettäjinä ovat yritykset, yhteisöt ja muut oikeushenkilöt. Postilähetysten vähimmäismääräksi lähetyskertaa kohden määrättiin 50 kappaletta. Lupa takasi oikeuden harjoittaa postitoimintaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien alueilla.

Janton toimii suorajakelun lisäksi lehtien julkaisijana. Konserniin kuuluvat pääkaupunkiseudulla ilmestyvät Uutislehti 100, City-lehti, Alueuutiset, kaupunkilehdet Turkulainen ja Tamperelainen sekä tilattavat alueidensa ykköslehdet Länsi-Uusimaa ja Riihimäen Sanomat. Lisäksi se on 50 prosentin osakkaana Länsiväylä Oy:ssä.

Janton-konsernin liikevaihto on alkaneena vuonna noin 220 miljoonaa markkaa. Konsernin palveluksessa oli viime vuonna 225 täysipäiväistä työntekijää. Konsernissa ja osakkuusyhtiöissä oli lisäksi 2650 osa-aikaista autonkuljettajaa ja jakajaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.