Mainos

Yksittäisten olutpullojen hinta putosi

Hallitus valmis nostamaan veroa, jos alkoholinkäyttöä ei saada muuten kuriin.

Alkoholin paljousalennusten kielto näyttää vaikuttaneen päinvastoin kuin lainsäätäjät halusivat. Yksittäisten oluiden hinta romahti vuoden alussa, vaikka hallituksen tarkoituksena oli nostaa monipakkausten hintoja.

Hallintoneuvos Kari Paaso sosiaali- ja terveysministeriöstä kerto tänään, että kehitys voi hyvin johtaa alkoholiveron uuteen nostoon ensi vuoden alussa.

- Valtiovarainministeriön työryhmä seuraa nyt tehtyjen toimien vaikutuksia. Verojen korottamiseen ensi vuoden alussa on hyvin suuri valmius.

Paason mukaan on vielä liian aikaista sanoa, miten nyt tehdyt muutokset lopulta vaikuttavat.

- Mutta uskon, että mäyräkoirakulttuuri jatkuu, hän sanoi.

Pullo reilusti alle euroon

Mietojen alkoholijuomien verotus kiristyi vuoden alussa kymmenen prosenttia. Lisäksi kulutusta yritettiin hillitä kieltämällä paljousalennukset. Esimerkiksi mäyräkoiran tai sixpackin olut ei enää saa olla yksittäistä olutta halvempi.

Panimoille ja kauppiaille muutos merkitsee sitä, että yksittäisten pullojen ja tölkkien hinta on hiottava aiempaa tarkemmin.

- Aiemmin yksittäisten pullojen hinnoilla pelattiin tosi vähän. Ne muodostivat myynnistä vain murto-osan, sanoi kauppias Mika Paajanen Helsingin Malmin K-citymarketista.

Malmin marketissa olutpullot maksoivat torstaina 79-93 senttiä. Paajasen mukaan laskua viime vuoden hinnoista on roimasti, mutta toisaalta monipakkaukset ovat hieman kallistuneet alkoholiveron nousun vuoksi.

Oluen hintamuutoksista kertoi tänään Keskisuomalainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.