Yksitoista kiinalaista kuoli Afganistanissa

Parikymmentä aseistautunutta taistelijaa tulitti varhain aamulla rakennustyömaata Kunduzissa. Iskussa kuoli 11 ja haavoittui kuusi ihmistä.

Kiina on tuominnut tänään "brutaalin terrori-iskun", jossa Afganistanissa sai surmansa 11 kiinalaista rakennustyöläistä. Rakennustyömiehet kuolivat, kun 20 aseistettua taistelijaa tulitti rakennustyömaata Kunduzissa varhain tänään. Iskussa haavoittui lisäksi kuusi ihmistä, heistä yksi kriittisesti.

Kiinan Afganistanin-suurlähetystön mukaan kyseessä on terrorihyökkäys. Uutistoimisto Xinhua kertoi, että kiinalaisilla oli myös turvamiehiä, jotka vastasivat tulitukseen. Uutistoimiston mukaan kiinalaiset olivat avustustyöntekijöitä, jotka työskentelivät tien kunnostusprojektissa Kunduzissa Pohjois-Afganistanissa. Kuolleet avustustyöntekijät olivat osa noin sadan kiinalaisen ryhmää, joka saapui Afganistaniin tiistaina.

Kiina avasi suurlähetystönsä Kabulissa uudelleen vuonna 2002. Lähetystö oli tyhjennetty vuonna 1993 Afganistanin sisällissodan takia. Kunduzia on pidetty turvallisena, koska kaupungissa on 200 saksalaista rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat