Mainos

Yksinhuoltajat toivovat turvallisia tapaamisia

Yksinhuoltajavanhemmista joka toinen toivoo enemmän tapaamisia. Vain 28 prosenttia erolapsista tapaa toista vanhempaansa joka toinen viikko tai useammin. Maassamme on 112 000 yksinhuoltajavanhempaa.

Kolmasosa etävanhemmista ei halua pitää yhteyttä lapseensa, kertoo toiminnanjohtaja Heljä Sairisalo Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitosta. Sairisalo puhui Jyväskylässä tänään. Hän muistutti, että yksinhuoltajat haluavat lisätä tapaamisia, kunhan se tapahtuu lapsen kannalta turvallisesti.

Runsas 50 vanhempaa käyttää vuosittain täytäntöönpanoon liittyviä pakkokeinoja. Lukumäärä on Sairisalon mielestä vähäinen siihen nähden, että maassamme tehdään vuosittain 28 000 eroa. Tehtyjen selvitysten perusteella huolto- ja tapaamiskiistojen taustalla on yleensä perheväkivalta sekä päihde- ja mielenterveysongelmat. Viranomaisille perheväkivaltaa on ollut vaikea näyttää toteen.

Tilanne korjaantuu Sairisalon mukaan uuden lain myötä, kun tapaamiskiistat voidaan käsitellä oikeudessa todistajia kuulemalla. Määräyksiä voidaan antaa tapaamiskiistoissa sakko- ja vankeusrangaistusten uhalla molemmille vanhemmille.

Epäiltäessä kaappausta tai väkivaltaa tapaaminen on mahdollinen järjestää esimerkiksi siten että mukana on joku kolmas henkilö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.