Mainos

Yksinhuoltajat: Sovittelu eroprosessiin

Yksinhuoltajat palauttaisivat pakollisen sovittelun avioeroprosessiin

Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto haluaa palauttaa pakollisen sovittelun avioeroprosessiin. Liiton mukaan sovittelukäytäntöön tulisi palata lasten huoltajuuteen, tapaamisiin ja elatukseen liittyvien ongelmien välttämiseksi, ei niinkään parisuhteen parsimisen vuoksi.

Lauantaina liittokokouksensa pitäneen järjestön mukaan alioikeuksissa puidaan vuosittain noin 170 kärjistynyttä huolto- ja tapaamiskiistaa. Lasten tapaamisesta kiistellään joka viidennessä eroperheessä, elatuksesta puolestaan joka toisessa perheessä. Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liiton puheenjohtaja Tiina Kaarela uskoo, että ainakin osa lasta vaurioittavista riidoista voitaisiin välttää, mikäli vanhemmilla olisi mahdollisuus sopia asioista asiantuntijan avulla ennen avioeron vahvistamista.

Kaarelan mukaan perhe- ja kasvatusneuvolat sopisivat sovittelupaikoiksi. Neuvoloille olisikin taattava riittävät resurssit sovittelutehtävästä suoriutumiseen.

Päivi Hertzberg korosti liitolle osoittamassaan tervehdyksessä sitä, että lapset tulisi määrätä vanhempien yhteishuoltoon ainostaan silloin, kun molemmat vanhemmat suostuvat ja sitoutuvat yhteishuoltajuuteen. Herzbergin mukaan lapsen oikeusturva saattaa jopa kärsiä vapaan tapaamisoikeuden takia. Esimerkkejä lasten oikeusturvan kärsimisestä ovat muun muassa lapsikaappaustapaukset.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.