Mainos

Yksineläjät eivät hyödy bonuskorteista

Kaupparyhmien bonuskortit tuovat selvää säästöä suurperheille, yksineläjälle niiden merkitys on lähes olematon. Korttien määrä kasvaa edelleen, tosin vauhti on alkanut tasaantua.

Valtaosa Suomen talouksista vilauttaa kassalla vähintään yhden kaupparyhmän asiakaskorttia. Luvassa on bonusta ostoksista ja kanta-asiakas- tai jäsentarjouksia. Kortteja on käytössä n. 5 miljoonaa.

Laajimmalle on levinnyt K-ryhmän Plussa-kortti. Sen takana lähes tasoissa ovat S-ryhmän S-etukortti ja Tradeka-Elannon Ykkösbonus.

Yksineläjä, joka ostaa ruokaa 1 500 markalla kuussa, nettoaa enimmilläänkin vuodessa vain vajaan 300 markan ostopalautukset. Vähimmillään etu jää reiluun sataseen. Suurimman edun yksineläjälle tarjoaa Ykkösbonus.

Kaksi-kolmihenkinen perhe, jonka ruokakulut ovat kolme tonnia kuussa, hyötyy jo hieman enemmän. Etu vaihtelee viidestäsadasta tuhanteen markkaan vuodessa, edullisimmalta vaikuttaa S-Etukortti.

Bonuskorttien hyöty vaihtelee

Eniten kortti ilahduttaa suurperhettä, joka syö 5 000 markalla kuussa. Bonus nousee enimmillään jo 3 000 markkaan vuodessa. Eniten etuja saa Ykkösbonuksella tai S-etukortilla - eri osuuskauppojen maksamat bonukset vaihtelevat.

Kaupparyhmät myöntävät kortteja, jotta asiakas keskittäisi ostonsa juuri heille. Ostouskollisuus on kuitenkin koko ajan vähenemässä; yhä useammilla on lompakossaan useiden ketjujen kortteja. Keskeiseksi syyksi korttien jakoon nouseekin tiedonsaanti.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.