Mainos

Yksi viidestä aikuisesta on rakastunut toiseen kuin kumppaniinsa

Lähes kolmasosa miehistä on harkinnut puolisonsa jättämistä toisen naisen takia.

Uuden englantilaisen tutkimuksen mukaan yksi viidestä aloilleen asettuneesta aikuisesta on rakastunut johonkin toiseen kuin omaan kumppaniinsa. Yleensä kyseessä on työkaveri tai joku läheisestä ystäväpiiristä. Tutkimukseen osallistui 3000 ihmistä. Tutkimuksessa paljastui myös se, että yksi neljästä ei ole täysin onnellinen suhteessaan.

Myös vastaajat, jotka ovat täysin varmoja omasta kumppanivalinnastaan, myönsivät katseidensa vaeltelevan silloin tällöin. Hieman yli 50 prosenttia heistä myönsi, että heillä on joskus tunteita muita kohtaan. Yksi kuudesta muihin ihastuvista on tunteiden vietävissä ja aloittaa rinnakkaissuhteen. Yleensä tämä tapahtuu suhteen aikana kuitenkin vain kerran.

– Tutkimus näyttää, miten monien mielestä on mahdollista kokea tunteita useampaa kuin yhtä henkilöä kohtaan, tutkimuksen toteuttaneen OnePoll.com-sivuston tiedottaja kertoi.

– Näyttää siltä, että jopa onnellisessa parisuhteessa oleva saattaa katsella muita tai jopa himoita kiintymystä toiselta henkilöltä.

Noin 20 prosentille vastaajista kyse ei kuitenkaan ole pelkästä muiden katselusta, vaan he kertoivat olevansa rakastuneita toiseen, vaikka ovat jo rakkaussuhteessa. Tutkimuksen mukaan kollegojen ja ystävien lisäksi entiset tyttöystävät ja poikaystävät ovat yleisiä rakkaudenkohteita.

Miehet rakastavat naisia todennäköisemmin kahta ihmistä. 22 prosenttia tutkimukseen vastanneista miehistä kertoi rakastavansa kahta naista. Vastaava luku naisilla oli 15 prosenttia. Peräti 29 prosenttia miehistä kertoi, että he olivat harkinneet kumppaninsa jättämistä toisen naisen takia. Naisten vastaava luku oli vain 19 prosenttia.

– Miehillä on huono maine muiden naisten perään tiirailijoina, ja tutkimus näyttää tämän olevan totta. Miehet katselevat naisia todennäköisemmin tarjontaa ja myös rakastuvat toisiin, vaikka olisivat jo rakkaussuhteessa, tiedottaja sanoo.

– Miehet näyttävät myös hairahtavan helpommin: lähes kolmasosa on miettinyt puolisonsa jättämistä toisen naisen takia.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.