Mainos

Yksi suomalaisvaltuuskunnan jäsen joutui jäämään Ammaniin

Yksi suomalaiseen liikemiesvaltuuskuntaan kuulunut irakilaissyntyinen henkilö joutui jäämään Ammaniin Jordanian sisäministeriön määräyksestä.

Iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentokentälle saapui vain neljä miestä, sillä lisäksi yksi matkusti Kyprokselle. Ryhmä piti tiedotustilaisuuden lentokentällä iltapäivällä.

Jordanian sisäministeriö on estänyt kaikkien ulkomaalaisella passilla matkustavien irakilaisten siirtymisen pois maasta. Ulkoministeriön edustaja epäili, että maastapoistumiskielto liittyi Irakissa tapahtuneeseen korkean henkilön murhaan. Kaikkiaan Jordaniaan joutui tänään jäämään nelisenkymmentä irakilaista tai Irakissa syntynyttä.

Valtuuskuntaan kuulunut mies on jo pitkään ollut Suomen kansalainen. Miehen odotetaan pääsevän jatkamaan matkaansa huomenna.

Palanneet halusivat yksityisyyttä


Suomeen palanneet olivat syvästi järkyttyneitä kahden läheisen työtoverinsa surmaamisesta Bagdadissa eivätkä halunneet tilittää tuntojaan julkisesti. "Ryhmän jäsenet pääsevät vasta nyt tekemään surutyötä läheistensä kanssa", muistutti matkan järjestäneen Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Martti Mäenpää Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Irakissa olleesta ryhmästä paikalla oli vain liiton asiantuntija Kari Norkonmaa.

Surmatöiden tekijöistä ei ole edelleenkään tietoa. Irakin poliisi on saanut tutkintapöytäkirjat valmiiksi, mutta suomalaiset voivat odottaa saavansa ne aikaisintaan ensi viikolla. Sen jälkeen ne on vielä käännettävä suomeksi. Myös vainajat saadaan Kuwaitista Suomeen aikaisintaan ensi viikolla.

Kaksi suomalaista liikemiestä ammuttiin maanantaina Bagdadissa, kun he olivat autossa matkalla kaupungin sähkölaitokselle.

(MTV3-STT)

Irakista Suomeen torstaina palannut liikemiesvaltuuskunta pyrki minimoimaan riskit.

(Seitsemän uutiset 25.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.