Mainos

Yksi Ruotsin vankikarkureista jatkaa pakoaan

Ruotsin vankikarkureista pahamaineisin Tony Olsson on edelleen karkuteillä. Edelleen on epäselvää, kuinka karkurit saivat vankilaan matkapuhelimen ja mahdollisesti kaksikin pistoolia.

Ruotsin poliisi sai kiinni kaksi neljästä vangista, jotka pakenivat Tukholman eteläpuolella sijaitsevasta Hallin vankilasta aseen turvin keskiviikon vastaisena yönä. Mahmoud Amaya otettiin kiinni bussipysäkiltä Grindsjönin lähistöllä aamupäivällä. Daniel Maiorana jäi kiinni samalla alueella iltapäivällä "uupuneessa" kunnossa, kertoi poliisi.

Maiorana on karannut kahdesti aiemminkin, Hallista ja Kumlan eristysosastolta alkuvuodesta. Alfred Sansiviero jäi kiinni jo eilen samoilta tienoilta Hallin vankilan lähettyvillä, mistä myös nelikon pakoauto löytyi. Kaikkien kolmen kiinniotto sujui rauhallisesti.

Karkureista pahamaineisin Tony Olsson on edelleen tietymättömissä. Hän istuu elinkautista tuomiota mm. murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Hän surmasi vuonna 1999 Malexanderissa kaksi poliisia, jotka jäljittivät häntä pankkiryöstön jälkeen.

Avaimet kateissa?

Nelikko pakeni Södertäljessä sijaitsevasta vankilasta juonen ja käsiaseen turvin. Kaksi vartijaa joutui aseella uhaten yllätetyksi, kun heidät oli hälytetty eristysosastolle avunpyynnön varjolla. Se, kuinka karkurit saivat vankilaan matkapuhelimen ja aseen - mahdollisesti kaksikin pistoolia - on rikospoliisin päällikön Lars Nylénin mukaan edelleen arvoitus.

Etsintöjä on puolestaan vaikeuttanut se, että kesälomakauden takia poliisin miehistövahvuus on ohut. Jäljittämistä on hankaloittanut sekin, ettei poliisilla ole käsitystä siitä, kuka avusti paossa.

Kiinniotetut on kuljetettu poliisivankilaan Tukholman Kungsholmenille. Heitä kuulustellaan epäiltyinä ihmisryöstöstä, koska paon yhteydessä yksi vanginvartija joutui panttivangiksi vähäksi aikaa. Myös Hallin vankilan muita vankeja ja henkilökuntaa kuulusteltiin tänään, mutta ketään henkilökunnasta ei epäillä avunannosta kuten eilen kerrottiin. Ruotsin television Rapport-ohjelma kertoi kuitenkin saaneensa selville, että yksi eristysosaston avainnipuista on ollut kateissa yli viikon.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.