Mainos

Yksi panttivanki vapautettiin Perussa

Vasemmistolaiset Tupac Amaru -sissit vapauttivat eilen yhden panttivangin Japanin Perun-suurlähetystöstä. Vapautettu on Jose Rivas Rodriguez, yksi Perun poliisin päälliköistä. Punaisen Ristin mukaan sissit antoivat hänen lähteä terveydellisistä syistä.

Rodriguez työnnettiin paareilla ulos rakennuksesta tänä aamuna Suomen aikaa ja vietiin sairaalaan ambulanssilla. Hänen mukanaan oli Punaisen Ristin työntekijöitä ja perulainen piispa Juan Luis Cipriani. Rodriguez on ensimmäinen panttivanki, jonka sissit ovat vapauttaneet tammikuun 17. päivän jälkeen. Tämän jälkeen suurlähetystössä on 72 panttivankia.

Sissit vaativat myöhään eilen Punaisen Ristin edustajia suurlähetystöön. Punaisen Ristin virkailijoita meni sisälle lääkärilaukkujen kanssa ja ambulanssi ajoi lähemmäksi rakennusta. Pian tämän jälkeen Rodriguez tuotiin ulos.

Eilen iltapäivällä rakennuksesta kuultiin laukauksia, mutta niiden syytä ei toistaiseksi tiedetä. Panttivankidraama alkoi 17. joulukuuta, kun sissit valtasivat suurlähetystön ja ottivat yli 500 ihmistä vangiksi. He vaativat yli 400:n vankilassa olevan toverinsa vapauttamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.