Mainos

Yksi malesialainen vapaaksi Jololla

Filippiineillä panttivankeja pitävät sissit ovat vapauttaneet toisen malesialaisen panttivangin. Sissien mukaan vangista maksettiin noin kolmen miljoonan markan lunnaat.

Filippiineillä vierailevan Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan lunnaiden maksaminen ei muuta Suomen linjaa: lunnaita ei edelleenkään makseta. Tänään julkaistussa panttivankien kirjeessä suomalaisvanki Risto Vahanen kertoo osan vangeista harkitsevan itsemurhaa.

Tieto malesialaisvangin vapauttamisesta tuli aamulla - täytenä yllätyksenä Filippiineillä vieraileville ulkoministereille.

Tuomiojan mukaan tieto tuli yllättäen, eikä hän täysin usko sen paikkansapitävyyteen.

-Tämä tieto tuli muutama tunti sitten eikä meillä ole sen taustoista mitään tietoa eikä siitä ollut ilmeisesti tietoa myöskään filippiinien neuvottelijoilla.

Suomalaisvanki: Yksi yrittää itsemurhaa

Risto Vahanen / Jolo-grafiikkaa

Länsimaisten panttivankien kunto näyttää heikentyneen. Tänään julkaistu
Risto Vahasen kirje on lohdutonta luettavaa:

"Elämme yhä surkeissa ja epäinhimillisissä oloissa. Henkinen kuntomme huononee päivä päivältä, eikä ole kaukana, että yksi meistä yrittää itsemurhaa lähitulevaisuudessa"

Vahanen vetoaakin kriisin pikaisen lopettamisen puolesta:

"Me 11 panttivankia vetoamme filippiiniläisiin ja Filippiinien muslimiyhteisöön: Pyydämme, tehkää kaikkenne, jotta saisitte meidät pois näistä epäinhimillisistä oloista viipymättä ja ilman väkivaltaa".

Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja on huolissaan vankien kunnosta, mutta ei anna toiveita kriisin nopeasta ratkaisusta:

- Kyllä siitä on syytä olla huolissaan. Filippiinien pääneuvottelija Roberto Aventajado on taas tänään matkustanut Zamboangaan jatkamaan yhteyttä, joka puhelimitse saatiin tähän kaappaajaryhmän johtajan kanssa.

Ministeritrio ja Filippiinien hallitus ovat keskustelleet uusista taktiikoista kriisin päättämiseksi. Tietoa niiden sisällöstä ei kuitenkaan haluttu antaa julkisuuteen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.