Mainos

Yksi kuollut panttivankidraamassa hotellissa Brasiliassa

Yksi ihminen sai surmansa ja useita haavoittui aseistetun rikollisryhmän hyökkäyksessä hotelliin Rio de Janeirossa Brasiliassa. Hotellissa oli myös yksi suomalainen, joka selvisi tilanteesta vahingoittumattomana.

Jornal do Brasil -lehden mukaan kaappaustilanne sai alkunsa hotelli Intercontinentalin luona noin kello 8.30 paikallista aikaa eli kello 14 Suomen aikaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan partiossa olleet poliisit kohtasivat autoilla ja moottoripyörillä liikkeellä olleen rikollisjoukon hotellin ulkopuolella, ja tilanteessa alkoi ammuskelu. Kaksi poliisia ja kolme rikollista haavoittui.

Ammuskelussa sai surmansa ilmeisesti sivullinen nainen, joka silminnäkijöiden mukaan sai osuman harhaluodista.

Ammuskelun jälkeen rikollisryhmä hyökkäsi sisälle hotelliin ja otti panttivangiksi joukon ihmisiä. Eri tietolähteiden mukaan panttivankeja oli noin 15-30 henkeä. Heitä pidettiin hotellin keittiössä.

Muutaman tunnin kestänyt tilanne päättyi siihen, että poliisi vapautti panttivangit, pidätti yhdeksän hyökkääjää ja osa rikollisista pakeni hotellista moottoripyörillä ja autoilla. Silminnäkijäkertomusten mukaan hyökkääjiä oli parikymmentä.

Poliisi etsi karkuun päässeitä ryhmän jäseniä lähistöltä muun muassa helikoptereiden avulla.

Poliisi ohjasi asiakkaat ulos

STT:n saamien tietojen mukaan hotellissa ollut suomalaismies oli juuri lähdössä hotellihuoneestaan aamiaiselle, kun alkoi kuulua ammuskelua.

Mies jäi huoneeseensa ja pysyi koko tilanteen ajan siellä. Hotellin parvekkeelta hän näki, että joitakin ihmisiä päästettiin vapaaksi pian tilanteen alkamisen jälkeen

Tilanteen kehittymisestä ei annettu tietoa hotellin tv-kanavalla, joten mies seurasi paikallisia tv-uutisia saadakseen tietoja.

Kun hotellin kaappaus oli päättynyt, poliisit tulivat hotellihuoneisiin ja ohjasivat asiakkaat ulos. AFP:n mukaan hotellissa oli kaappaustilanteen aikana noin 400 asiakasta.

Tapahtumapaikka sijaitsee Rio de Janeiron kaupungin eteläosassa Sao Conradossa lähellä Rocinhan slummia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.