Yksi kuoli lentokoneen suistuttua ajotielle Chicagossa

Kovassa lumipyryssä laskeutunut matkustajakone suistui kiitoradalta vilkasliikenteisten teiden liittymään Chicagossa. Turma vaati yhden kuolonuhrin.

Harvinainen lento-onnettomuus vaati yhden kuolonuhrin Yhdysvalloissa varhain tänään aamuyöstä Suomen aikaa.

Pikkupoika kuoli ja 11 muuta henkilöä loukkaantui, kun laskeutumassa ollut matkustajakone suistui kiitoradalta vilkasliikenteiselle kadulle Chicagossa.

Kovassa lumipyryssä laskeutunut Southwest Airlines -lentoyhtiön matkustajakone lävisti kiitoradalta suistuttuaan lentokentän turva-aidan ja päätyi vilkkaasti liikennöityjen teiden liittymään.

- Laskeutuminen sujui normaalisti, mutta huomasin kylläkin paljon lunta kentällä. Ehdin tajuta että kone kääntyi aika nopeasti, ja sen jälkeen tuli iso rysähdys, kertoi matkustaja Katie Duda WGN-television haastattelussa.

Lentokone törmäsi autotielle päädyttyään kahteen autoon, joissa olleet yhdeksän ihmistä saivat vammoja. Kuusivuotias pikkupoika kuoli pian vammoihinsa. Hän matkusti samassa autossa kahden veljensä ja vanhempiensa kanssa. Myös usean muun autossa olleen vammat olivat vakavia. Lisäksi kolme lentokoneessa ollutta henkilöä toimitettiin sairaalaan ilmeisesti lähinnä shokkioireiden takia.

Kukaan lentokoneen matkustajista ei loukkaantunut. Onnettomuuskone saapui Chicagoon Baltimoresta.

Kiitoradalta suistuminen johtui ilmeisesti siitä, että koneen nokkapyörä vioittui, eikä se pystynyt pysähtymään ajoissa. Turvallisuusviranomaiset jatkoivat tutkimuksia turman syistä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat