Mainos

"Yksi elämän kohokohdista" – Paavi kutsui Seiterän tivolipariskunnan Vatikaaniin WhatsAppilla

Seiterän tivolipariskunta Tuomo ja Mari Seiterä ovat saaneet kutsun itseltään Paavi Franciscukselta tapaamiseen Vatikaaniin kesäkuussa.

Seiterät ovat jäseninä Eurooppalaisessa tivolialan yhdistyksessä ja saivat sitä kautta kutsun paavin järjestämään alan ihmisten ja paavin väliseen tapaamiseen.

Suomalaisten tivolien yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Tuomo kertoo saaneensa viestin tapaamisesta yhdistyksen aktiivisen WhatsApp -ryhmän kautta viestillä.

– Katsoin, että mitä ihmettä tämä tarkoittaa ja klikkasin sen auki. Ja jos kerran kutsu käy, niin sinnehän se on mentävä, Seiterä naurahtaa.

– Sieltä tulee viestiä koko ajan ja välillä en ymmärrä yhtään mitään jos se on hollantia tai belgian kieltä. Mutta tämä oli onneksi saksan kielellä ja ymmärsin sisällön, Tuomo Seiterä jatkaa.

Paavi karusellin kyytiin?

Tarkemmasta tapaamisen ohjelmasta ei ole vielä tietoa, mutta Seiterä arvelee, että kohtaamiseen kuuluu ainakin jonkinlainen siunaustilaisuus ja yleistä jutustelua.

– Ainutlaatuinen tapahtuma ja tilaisuus siitä varmasti ainakin tulee.

Niin Euroopassa kuin Suomessakin tivoliyhdistys ajaa alan asioita ja aseman parantamista. Suomen yhdistyksen puheenjohtajana Tuomo Seiterä toivoisi, että tivolitoiminta laskettaisiin mukaan kulttuurin piiriin entistä vahvemmin.

– Suomessa meillä eivät kelpaa edes kulttuurisetelit tivoliin, että kyllä me olemme vielä aika lastenkengissä tässä hommassa, Tuomo Seiterä sanoo. 

Myös edellisen paavin aikana sirkus- ja tivolialan ihmisiä oli kutsuttuna paavin vieraaksi. Tuolloin Vatikaaninaukiolle oli pystytetty perinteinen hevoskaruselli.

– Olen nähnyt kuvia, kun kaunis karuselli oli keskellä Vatikaania ainutlaatuisessa ympäristössä sveitsiläiskaartin sotilaiden vartioimana. Se oli minun mielestäni jo silloin aika kova juttu, Mari Seiterä puolestaan kertoo.

Tivolipariskunnasta Tuomo arvioikin, että myös tällä kertaa jonkinlainen karuselli tai vastaava Vatikaaniin paaville pystyyn saadaan.

– Kaikki kohtaamiset ovat aina kivoja, mutta etällainen tapaaminen ei ehkä ihan joka tytölle osu kohdalle. On se varmasti yksi elämänkin kohokohdista, Mari Seiterä päättää. 

Ensimmäisenä tapaamisesta kertoi Aamuposti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.