Mainos

Yksi edelleen vangittuna Patrian lahjusjutussa

Helsingin käräjäoikeus on jatkanut tänään Patria Vehicles Oy:n johtoon kuuluneen miehen vangitsemista. Sen sijaan toinen Suomessa vangittuna ollut henkilö on vapautettu poliisin esityksestä.

Noin 50-vuotiaita miehiä epäillään muun muassa törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjomisesta elinkeinotoiminnassa sekä yritysvakoilusta.

Samoista rikoksista epäiltynä keskusrikospoliisi kuuli heinäkuussa myös Patria-konsernin entistä toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpea, eikä hänen asemansa ole KRP:n mukaan muuttunut tutkinnassa.

- Meillä on syytä epäillä, että Patrian henkilöiden hallussa on ollut sellaisia asiakirjoja, jotka ovat olleet yrityssalaisuuden alaisia. Ne on saatu haltuun kilpailijalta, ja näin ollen tutkimme myös nimikettä yritysvakoilu, rikoskomisario Kaj-Erik Björkqvist keskusrikospoliisista kertoi heinäkuussa.

Lahjusepäilyt liittyvät Patrian isoihin panssariajoneuvotilauksiin Sloveniaan maavoimille. Kaksi vuotta sitten tehdyn kaupan hinta oli vajaa 300 miljoonaa euroa.

KRP:n mukaan Patria Vehicles Oy:tä koskevan lahjusjutun esitutkinta jatkuu Suomessa kuulusteluilla ja massiivisen takavarikkoaineiston läpikäynnillä.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut poissaolevina Patria-kaupoissa toimineet itävaltaisen ja slovenialaisen liikemiehen, joiden kuulusteluja valmistellaan parhaillaan yhteistyössä Itävallan ja Slovenian viranomaisten kanssa.

Patria on kiistänyt rikkoneensa lakia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.