Mainos

YKL: Käytettyjen autojen tuonti ei heikennä autokantaa

Käytettyjen ajoneuvojen maahantuonti ei heikennä Suomen autokantaa, uskoo YKL. Liiton mukaan tuontiautoissa löytyy harvemmin kuntoeroja kuin Suomessa alun perin käyttöön otetuissa autoissa.

Käytettyjen ajoneuvojen maahantuonti ei ole uhka Suomen autokannan myönteiselle kehitykselle, toteaa Yksityisten katsastustoimipaikkojen liitto YKL.

Liiton mukaan katsastukset ovat osoittaneet, että käytettyinä tuotujen autojen kunto ei poikkea muiden iältään ja tasoltaan vastaavien autojen kunnosta. Yksilökohtaisia kuntoeroja löytyy jopa harvemmin kuin Suomessa alun perin käyttöön otetuissa autoissa.

Ajoneuvojen katsastusta harjoittavien yritysten etujärjestö vietti kesäpäiviään viikonvaihteessa Laukaassa. Tilaisuudessa todettiin, että ulkomailta tuotujen autojen määrä voi alkuvuoden tilastojen valossa nousta vuoden loppuun mennessä noin 30 000:een.

Tätä ennen autokanta on vaihtunut Suomessa lähinnä järjestyneen uustuonnin kautta, ja näin suuren muutoksen on arvioitu vaikuttavan myös autokannan liikenneturvallisuus- ja ympäristövaikutuksiin.

Liiton mukaan ulkomailta auton ostavat näyttävät kiinnittävän auton kunnon lisäksi huomiota myös julkisuudessa esillä olleisiin riskitekijöihin, kuten mittarilukemaan ja asiapapereihin.

Kesätapahtuman yhteydessä myönnettiin Vuoden katsastusasema -tunnustus Raision Autokatsastus Oy:lle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.