Mainos

YK: Zimbabwen koleraepidemia uhkaa laajeta

YK:n lastenjärjestö Unicef varoittaa, että Zimbabwen koleratartuntojen määrä voi nousta jopa 60 000:een lähiviikkoina. Unicefin Zimbabwen-päällikkö sanoi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle, että tämä voisi johtaa lähes 3 000 ihmisen kuolemaan.

Virallisten tietojen mukaan koleraan on kuollut Zimbabwessa tähän mennessä 600 ihmistä, mutta YK arvioi todellisen luvun olevan korkeampi.

Avustusjärjestö Oxfam varoittaa, että likaisen veden ja ruuan kautta välittyvä kolera tulee leviämään entistä nopeammin alkamassa olevan sadekauden aikana. Ihmisten yleiskuntoa ja vastustuskykyä heikentävät myös jatkuva nälkä ja taudit.

-Tammikuuhun mennessä puolella zimbabwelaisista tulee olemaan pulaa ruuasta. Jo nyt tiedämme alueita, joissa ruokaa on vain joka toiseksi tai joka kolmanneksi päiväksi, kertoi Oxfamin tiedottaja Caroline Hooper-Box BBC:lle.

Tauti on levinnyt myös Zimbabwen naapurimaihin Etelä-Afrikkaan, Mosambikiin, Sambiaan ja Botswanaan.

Zimbabwe syyttää EU:n pakotteita koleraepidemian leviämisestä maassa. Maan valtiollinen Sunday Mail -sanomalehti kirjoittaa pääkirjoituksessaan, että epidemia on selkeä todiste siitä, minkälaisia vaikutuksia pakotteilla on viattomiin ihmisiin. Lehden mukaan pakotteiden vuoksi Zimbabwella ei ole ollut ulkomaista valuuttaa, jolla ostaa vedenpuhdistuskemikaaleja.

EU:n ulkoministerit käsittelevät maanantaina uutta päätöslauselmaa, jossa kiristetään pakotteita Zimbabwen presidentin Robert Mugaben hallintoa vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.