Mainos

YK vetoaa pikaisen avun saamiseksi Pakistanin järistysalueelle

YK:n mukaan 12 maata on jo lähettänyt Etelä-Aasian järistysalueelle etsintä- ja pelastusviranomaisia. Etelä-Aasian ohella YK vetoaa myös avun saamiseksi Guatemalan hirmumyrskyuhreille.

Yhdistyneet kansakunnat on vedonnut maailman valtioihin pikaisen ja runsaan avun saamiseksi Pakistanin, Intian ja Afganistanin maanjäristysalueelle. Apua virtasi jo eilen alueelle.

YK:n humanitaarista apua koordinoiva toimisto OCHA aikoo esittää tänään hätäavunpyynnön. Avunpyyntö kattaa hätäavun lisäksi katastrofiavun kuudeksi kuukaudeksi eli ruoan, puhtaan veden, asumusten ja kuljetustuen.

YK:n viranomaiset eivät vielä eilen osanneet arvioida tarvittavan rahasumman määrää. Kuwait ja Arabiemiirikunnat ilmoittivat kumpikin lahjoittavansa 100 miljoonaa dollaria hätäavuksi ja asuntorakentamiseen. Aasian kehityspankki ilmoitti kymmenen miljoonan dollarin siirtämisestä Pakistanin pahiten kärsineille alueille. Myös monet muut maat lupasivat apuaan.

YK:n mukaan jo 12 maata on lähettänyt alueelle etsintä- ja pelastusviranomaisia. YK:n kahdeksanhenkinen ryhmä koordinoi avustustyötä pahiten kärsineillä alueilla.

EU on lähettänyt avustustyöntekijöitä ja antanut 4,4 miljoonaa dollaria hätäapuna. Punainen Risti tarjoaa hätäapua ja suojaa 120 000 ihmiselle. Yhdysvallat on lähettänyt Pakistaniin myös kahdeksan helikopteria avustamaan pelastustöissä. Nato valmistautui lähettämään joukkoja, lentokoneita ja avustustarvikkeita Pakistaniin. Viitisenkymmentä saksalaissotilasta on jo siirtynyt Afganistanista järistysalueelle.

YK on vedonnut avun saamiseksi myös Guatemalan hirmumyrskyn uhreille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Huomenta Suomen uutiset 11.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.