Mainos

YK vetäytymässä Itä-Timorista

Australian mukaan tilanne Itä-Timorin pääkaupungissa Dilissä on huonontunut viimeisen vuorokauden aikana siinä määrin, että YK harkitsee täydellistä vetäytymistä Itä-Timorista. YK:n Itä-Timorin operaation Unametin edustaja Australiassa sanoi kuitenkin, että heillä ei ole tietoa vetäytymissuunnitelmista.

Australian pääministeri John Howard sanoi eilen, että YK:n pääsihteeri Kofi Annan päättää vielä Dilissä olevien YK:n työntekijöiden evakuoimisesta myöhemmin tänään. Dilissä on yhä 84 YK:n Unametin työntekijää.

-Tilanne Dilissä on muuttunut huonommaksi ja YK harkitsee, pitäisikö operaatio vetää kokonaan pois, Howard sanoi australialaistelevisio Nine Networkin haastattelussa.

Timor

Unametin edustaja David Wimhurst kertoi kuitenkin uutistoimisto Reutersille olleensa yhteydessä Diliin aamulla, ja sieltä oli sanottu yön olleen suhteellisen rauhallinen satunnaista ammuskelua lukuunottamatta. Indonesian pääkaupungista Jakartasta eilen saatujen tietojen mukaan puolisotilaalliset joukot ovat riehuneet YK:n Dilin asemapaikan vieressä. Joukkojen kerrottiin hajottaneen ja ryöstäneen YK:n ajoneuvoja.

-Hyökkäys oli hyvin vakava, Howard sanoi. Hän arveli, että toteutuessaan YK:n vetäytymispäätös lisäisi "dramaattisesti" Indonesiaan kohdistuvaa painetta, koska se on koko ajan vakuuttanut pystyvänsä hallitsemaan tilannetta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.