Mainos

YK: Väestönkasvu arvioitua hitaampaa

Maapallon väestö kasvaa hitaammin kuin YK on aiemmin arvioinut. Viime vuonna kasvu jäi 0,5 prosenttia edellisvuoden arviosta. Tämän vuoden puolivälissä maapallon asukasluku oli 5,77 miljardia, YK kertoi. Arvioitua hitaampi väestönkasvu muuttaa myös vuodelle 2050 laadittua arviota: uuden arvion mukaan maapallolla on tuolloin 9,4 miljardia asukasta eli puoli miljardia oletettua vähemmän.

Kehitysmaiden väestö on kasvanut keskimäärin 1,77 prosenttia vuodessa vuodesta 1990 lähtien eli huomattavasti hitaammin kuin odotetut 1,88 prosenttia. Neljä viidestä maapallon asukkaasta asuu kehitysmaissa.

Maailman pienimmässä valtiossa, Pitcairnissa, oli tämän vuoden puolivälissä vain 66 asukasta, kun suurimman valtion, Kiinan, asukasluku oli 1,232 miljardia. Intia on maailman toiseksi suurin valtio (945 miljoonaa), Yhdysvallat on kolmantena (269 miljoonaa) ja Indonesia neljäntenä (200 miljoonaa).

Yli sata miljoonaa asukasta on myös Brasiliassa (169), Venäjällä (148), Pakistanissa (140), Japanissa (125), Bangladeshissa (120) ja Nigeriassa (115).

YK:n arvion mukaan tähän kerhoon liittyvät vuoteen 2050 mennessä myös Etiopia, Iran, Zaire, Meksiko, Filippiinit, Vietnam ja Egypti.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.