Mainos

YK vaatii vapaata liikkumista Koreassa

Maailman elintarvikeohjelma (WFP) -avustusjärjestö uhkaa leikata Pohjois-Korealle annettavaa apua. YK:n alaisuudessa toimivan WFP:n pääjohtaja Catherine Bertini vaati tänään, että Pohjois-Korean on päästettävä järjestön edustajat seuraamaan avun jakelua kaikkialla Pohjois-Koreassa.

Pohjois-Korea on Bertinin mukaan ilmoittanut, että WFP:n edustajia ei päästetä 50 hallintopiiriin, joissa on huippusalaisia sotilaallisia laitoksia. Hallintopiirejä on Pohjois-Koreassa kaikkiaan 210.
-Olemme ilmoittaneet pohjoiskorealaisille, että jolleivat edustajamme määräajan kuluessa pääse kaikille hallintoalueille, leikkaamme maahan lähetettävää apua, Bertini sanoi lehdistötilaisuudessa Pekingissä.
Bertini sanoi uskovansa, että Pohjois-Korea päästää WFP:n edustajat kielletyillekin alueille kuukauden kuluessa.

WFP kaavailee 658 000 viljatonnin toimittamista Pohjois-Koreaan. Kolme vuotta jatkuneet tulvat ja kuivuuskaudet ovat aiheuttaneet nälänhätää Pohjois-Koreassa. Ruoka-apua tarvitsee asiantuntijoiden mukaan noin kolmasosa maan 23 miljoonasta asukkaasta.

Kansainväliset avustusjärjestöt ovat olleet huolissaan siitä, että Pohjois-Korealle annettava apu saattaa ilman valvontaa joutua vääriin käsiin. Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustajat kertoivat lauantaina palattuaan juuri Pohjois-Koreasta, että sotilaat ja hallitusviranomaiset olivat varastelleet hädänalaisille tarkoitettua apua.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.