Mainos

YK vaati Eritreaa perumaan karkotuspäätöksensä

Eritrea vaatii kaikkia YK:n rauhanturvaoperaatiossa työskenteleviä pohjoisamerikkalaisia, eurooppalaisia ja venäläisiä poistumaan maasta kymmenen päivän kuluessa.

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii Eritreaa kumoamaan päätöksensä karkottaa pohjoisamerikkalaiset ja eurooppalaiset rauhanturvaajat, jotka valvovat Etiopian ja Eritrean rajaa.

- Turvallisuusneuvosto vaatii, että Eritrea kumoaa heti ja ehdoitta päätöksensä. Neuvosto miettii, kuinka vastata Eritrean toimeen, jota on mahdoton hyväksyä, lausunnossa sanottiin.

Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan tuomitsi Eritrean päätöksen.

Eritreassa on neljä suomalaista sotilastarkkailijaa. Myös he ovat saaneet lähtökäskyn, vahvistettiin Puolustusvoimien kansainvälisestä keskuksesta.

-Saimme aamulla kymmenen aikaan tarkkailijoiden vanhimmalta puhelinsoiton, jossa hän kertoi määräyksestä. Selvitämme parhaillamme, missä henkilöstömme on ja minkälaista materiaalia heillä on mukanaan, kertoo keskuksen johtaja, eversti Vesa Kangasmäki.

Neljän Eritreassa olevan tarkkailijan lisäksi Etiopian puolella on kolme suomalaistarkkailijaa.

Suurin osa YK:n alueella olevista rauhanturvaajista on Intiasta, Jordaniasta ja Keniasta.

Eritrean hallituksen UNMEE:n johdolle osoittamassa kirjeessä kerrotaan, että päätös on seurausta joidenkin operaatioon kuuluvien henkilöiden toimista alueella. Tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu.

Etiopian ja Eritrean välisessä sodassa 1998-2000 kuoli noin 80 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.