Mainos

YK tutkimaan Jerusalemin yhteenottoja?

Palestiinalaiset haluavat YK:n tutkivan Jerusalemin ja Al Aksa -moskeijan levottomuudet. Sekä Israel että palestiinalaiset syyttävät toisiaan väkivaltaisuuksien lietsomisesta.

Palestiinalaiset ovat pyytäneet YK:ta selvittämään Al Aksa -moskeijan torstaisen yhteenoton, jossa seitsemän palestiinalaista kuoli ja satoja loukkaantui. Palestiinalaisten mukaan eilen kolmatta päivää jatkuneet väkivaltaisuudet saivat alkunsa Israelin oppositiojohtajan Ariel Sharonin torstaisesta vierailusta moskeijaan.

Israelin armeija ja palestiinalaisten viranomaiset puolestaan yrittävät neuvotella tilanteen rauhoittamiseksi Länsirannalla ja Gazassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan palestiinalaiset ja Israel vahvistivat eilen illalla, ettei minkäänlaisesta tulitaosta ole sovittu.

Myös Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat puhuivat myöhään eilisiltana puhelimessa kaaokseksi muuttuneesta Lähi-idän tilanteesta. Pääministerin kanslian mukaan Barak kehotti Arafatia puuttumaan väkivaltaisuuksiin henkilökohtaisesti.

Arabit yleislakkoon

Israelissa arabit ja palestiinalaiset ovat menossa päivän kestävään yleislakkoon, kun Israelin arabiyhteisö julisti täksi päiväksi suurlakon kaikille maan arabialueille. Palestiinalaisten jo eilen julistama yleislakko sulki kaupat ja koulut palestiinalaisalueella.

Israel puolestaan esti kansalaisiltaan pääsyn palestiinalaisten itsehallintoalueille välttääkseen väkivaltaisuuksien leviämisen.

Eilen kolmatta päivää jatkuneissa palestiinalaisten ja Israelin poliisin välisissä yhteenotoissa on kuollut ainakin 19 ihmistä ja lähes 200 on loukkaantunut.


(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.