Mainos

YK tutkii Kambodzhan poliittisia murhia

Kambodzhassa on rikottu räikeästi ihmisoikeuksia heinäkuun alun vallankaappauksen jälkeen, sanoi YK:n Kambodzhassa oleva ihmisoikeusedustaja tänään Phnom Penhissä.

YK:n työntekijät ovat vahvistaneet 41 poliittista murhaa sen jälkeen kun Hun Sen syrjäytti pääministerikollegansa prinssi Norodom Ranariddhin heinäkuun alkupäivinä. Lähes kaikki surmatut olivat Hun Senin poliittisia vastustajia. Ihmisoikeustyöntekijät tutkivat ihmisoikeustutkija Hammarbergin mukaan myös 40 muun ihmisen mahdollista teloitusta ja ruumiiden hävittämistä polttamalla buddalaistemppeleissä.

-Tilanne on ilman muuta vakava, Hammarberg sanoi esitellessään Kambodzhan ihmisoikeusrikkomuksia Hun Senin vallankaappauksen jälkeen. Hänen mukaansa maan nykyhallitus on tutustunut raporttiin ihmisoikeusrikkomuksista, eikä ole asettanut sen sisältöä kyseenalaiseksi. Poliittisten vastustajien tappamisen lisäksi selonteossa kerrotaan laittomista pidätyksistä ja vankien kidutuksista. Hammarberg kertoi käsitelleensä selontekoa kuningas Norodom Sihanoukin, pääministeri Hun Senin, ulkoministeri Ung Huotin ja toisen sisäministerin Sar Khengin kanssa. (STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.