Mainos

YK tuomitsi Sierra Leonen vallankaappauksen

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut länsiafrikkalaisessa Sierra Leonessa viikonloppuna tehdyn sotilasvallankaappauksen. Turvallisuusneuvosto vaati kaappauksen tehneitä sotilaita palauttamaan valtaan perustuslaillisen, vaaleilla valitun hallituksen.

Kokouksessa luetussa lausunnossa tuomittiin myös jyrkästi paikalliseen väestöön ja ulkomaalaisiin kohdistuva väkivalta. Läntisten diplomaattilähteiden mukaan noin 100 ihmistä on kuollut viime päivien levottomuuksissa.

YK:n Sierra Leonen lähettiläs ilmoitti eilen pyytävänsä Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n ensi viikolla Hararessa kokoontuvia edustajia neuvottelemaan pakotteista vallankaappauksen tehneitä sotilaita vastaan. Myös Länsi-Afrikan valtioiden talousjärjestö ECOWAS:in toivotaan painostavan uusia vallanpitäjiä.

Länsimaat pyrkivät saamaan kansalaisensa pois Sierra Leonesta

YK:n mandaatilla purjehtiva laiva on saapunut Sierra Leonen satamaan evakuoidakseen YK:n työntekijöitä ja heidän perheitään.

Yhdysvallat taas on lähettänyt yhden sota-aluksistaan maan rannikon edustalle. Aluksella on 1 200 merijalkaväen sotilasta, jotka ovat valmiina evakuoimaan maassa olevat noin 400 amerikkalaista.
(MTV3-STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.