Mainos

YK tuomitsi juutalaislähiön rakentamisen

YK:n yleiskokous hyväksyi tänään erityisistunnossaan päätöslauselman, jossa Israelia painostetaan heti lopettamaan juutalaislähiön rakentaminen Itä-Jerusalemiin.

Päätöslauselman puolesta äänesti 134 maata. Vastaan äänestäneitä oli kolme, ja yksitoista pidättyi äänestämästä. Vastaan äänestivät Yhdysvallat, Israel ja Mikronesia - Mikronesia on pieni saarivaltio Tyynenmeren luoteisosassa, ja se kuuluu Yhdysvaltain huoltohallintoalueeseen.

Yleiskokouksen päätöslauselmat eivät sido YK:n jäsenmaita. Turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat esti maaliskuussa kahdesti vetollaan Israelin tuomitsevan päätöslauselman läpimenon. EU-maiden rintama rikkoutui perjantaisessa äänestyksessä, kun Saksa pidättyi äänestämästä muiden EU:n jäsenmaiden äänestäessä päätöslauselman hyväksymisen puolesta.

Päätöslauselmassa vaaditaan "lopettamaan kaikenlainen apu ja tuki Israelin laittomille toimille miehitetyillä palestiinalaisalueilla, Jerusalem mukaan lukien, erityisesti asutustoiminta". YK:n yleiskokous on kokoontunut kiireelliseen erityisistuntoon vain yhdeksän kertaa.

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut ovat olleet pysähdyksissä sen jälkeen kun Israel aloitti maaliskuussa 6500 asunnon lähiön rakentamisen Itä-Jerusalemin arabialueelle.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.