Mainos

YK: Terroristivarat jäädytettävä ympäri maailmaa

Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvosto on hyväksynyt aamulla Suomen aikaa yksimielisesti terrorismin vastaisen päätöslauselman.

Päätöslauselmalla jäädytetään kaikkien terrorismiyhteyksistä epäiltyjen henkilöiden ja ryhmittymien rahavarat. Päätöslauselma sitoo kaikkia YK:n jäsenmaita, niin myös Suomea.
Päätöslauselmaehdotus saatiin aikaan epätavallisen nopeassa tahdissa. Teksti saatiin äänestyskuntoon vajaan vuorokauden aikana. Päätöslauselmaehdotuksen esitteli turvallisuusneuvostolle torstaina Yhdysvaltain lähettiläs John Negroponte.
Rahavarojen jäädyttämisen lisäksi lauselma toteuttaa myös muita toimia, joilla rajoitetaan poliittista, sotilaallista ja taloudellista tukea terrorismista epäillyille henkilöille ja yhteisöille. Päätöslauselmaa on valmisteltu esittelyn jälkeen pienryhmissä.
Yhdysvallat toivoi päätöslauselman hyväksymistä ennen maanantain yleiskokousta, jossa neuvotellaan terrorismin vastaisista toimista.

Sotatoimille luja tuki

USA hyökkää Afganistaniin kahden viikon sisällä?

Ylivoimainen enemmistö amerikkalaisista kannattaa edelleen sotilastoimia niitä henkilöitä tai ryhmiä vastaan, jotka olivat vastuussa runsaat kaksi viikkoa sitten tehdyistä terrori-iskuista. Asia selviää Washington Post -lehden tänään julkaisemasta mielipidekyselystä.
Liki 90 prosenttia vastanneista kannatti sotilastoimia World Trade Centerin ja Pentagonin terrori-iskuihin syyllistyneitä vastaan. Sotilastoimia kannattaneista 54 prosenttia tuki laajamittaiseen sotaan ryhtymistä terroristiryhmiä tai niitä tukevia valtioita vastaan.
Saudimiljardööri Osama bin Ladenin vangitsemista tai tappamista kannatti 87 prosenttia vastanneista ja 61 prosenttia oli sitä mieltä, että Yhdysvaltojen on syrjäytettävä Afganistania hallitseva Taleban-liike.
Amerikkalaiset olivat myös huolestuneita tulevaisuudestaan. Vastanneista 79 prosenttia oli huolissaan mahdollisista uusista terrori-iskuista Yhdysvaltoihin. Tutkimuksen teki TNS Intersearch 25.-27. syyskuuta. Sitä varten haastateltiin puhelimitse runsaat 1200 amerikkalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.