Mainos

YK: Taylorin pidätyksellä suuri merkitys sotarikostuomioistuimelle

Liberian entisen presidentin Charles Taylorin pidättäminen on vahva viesti kaikille siitä, että sotarikolliset joutuvat vastaamaan teoistaan, painottaa YK.

Liberian entisen presidentin Charles Taylorin pidättämisellä on suuri merkitys muiden sotarikollisten etsinnässä. Ihmisoikeusjärjestöjen ja YK:n mukaan pidätys lähettää muille sotarikoksista syytetyille voimakkaan viestin siitä, että rikolliset tullaan vielä asettamaan tilille teoistaan.

- Taylorin pidättäminen ja tuominen oikeuden eteen osoittaa, että aika, jona sotarikoksista ei tuomittu, on ohi. Viesti Karadzicille, Mladicille ja muille syytetyille on selvä: pakomatka alkaa olla lopussa, Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön johtaja Richard Dicker sanoo.

Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan painotti aiemmin tällä viikolla pidättämisen tärkeyttä. Annanin mukaan kaikki sotaherroiksi aikovat harkitsevat nyt tarkemmin, ennen kuin ryhtyvät tekoihin. Hänen mukaansa kukaan ei enää kuvittele, että sotarikolliset jäisivät rankaisematta.

Sotarikoksista epäillyn Liberian entisen presidentin Charles Taylorin oikeudenkäynti alkaa maanantaina. Hänet saatiin kiinni keskiviikkona Pohjois-Nigeriassa lähellä Kamerunin rajaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.