Mainos

YK:ta häirittiin taas Itä-Timorissa

YK on siirtänyt seitsemän työntekijäänsä pois aseistamattomasta Viquequen toimipisteestä Itä-Timorissa sen jälkeen kun indonesialaismieliset puolisotilaalliset joukot ahdistelivat YK:n työntekijöitä jo toistamiseen viikon aikana.

YK:n edustajan mukaan noin 15 aseistautunutta sissiä uhkaili vaalivirkailijoita näiden virka-asunnon lähettyvillä ja vaati YK:ta poistumaan alueelta. Edellisessä välikohtauksessa tiistaina kaksitoista ihmistä loukkaantui, kun noin sata Indonesian hallitusta kannattavaa sissiä kivitti YK:n toimipistettä Malianan kaupungissa. YK on vaatinut alueen turvallisuudesta vastaavaa Indonesian poliisia tiukentamaan otteitaan, jotta väkivalta saataisiin estettyä ja työntekijät voisivat turvallisesti palata toimipaikkaansa.

YK:n työntekijät ovat Itä-Timorissa valmistelemassa elokuun kansanäänestystä, jossa alueen asukkaat päättävät, haluavatko he itsenäistyä vai pysyä osana Indonesiaa, mutta kasvattaa itsehallintoaan. Itä-Timor on entinen Portugalin siirtomaa, jonka Indonesia miehitti vuonna 1975. Indonesian armeijan tukemat, itsenäisyyttä vastustavat sissit ovat ennen äänestystä käyneet terrorikampanjaa itsenäisyyden kannattajia vastaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.