YK:ta häirittiin taas Itä-Timorissa

YK on siirtänyt seitsemän työntekijäänsä pois aseistamattomasta Viquequen toimipisteestä Itä-Timorissa sen jälkeen kun indonesialaismieliset puolisotilaalliset joukot ahdistelivat YK:n työntekijöitä jo toistamiseen viikon aikana.

YK:n edustajan mukaan noin 15 aseistautunutta sissiä uhkaili vaalivirkailijoita näiden virka-asunnon lähettyvillä ja vaati YK:ta poistumaan alueelta. Edellisessä välikohtauksessa tiistaina kaksitoista ihmistä loukkaantui, kun noin sata Indonesian hallitusta kannattavaa sissiä kivitti YK:n toimipistettä Malianan kaupungissa. YK on vaatinut alueen turvallisuudesta vastaavaa Indonesian poliisia tiukentamaan otteitaan, jotta väkivalta saataisiin estettyä ja työntekijät voisivat turvallisesti palata toimipaikkaansa.

YK:n työntekijät ovat Itä-Timorissa valmistelemassa elokuun kansanäänestystä, jossa alueen asukkaat päättävät, haluavatko he itsenäistyä vai pysyä osana Indonesiaa, mutta kasvattaa itsehallintoaan. Itä-Timor on entinen Portugalin siirtomaa, jonka Indonesia miehitti vuonna 1975. Indonesian armeijan tukemat, itsenäisyyttä vastustavat sissit ovat ennen äänestystä käyneet terrorikampanjaa itsenäisyyden kannattajia vastaan.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat