Mainos

YK:ssa jatketaan ponnisteluja Lähi-idän kriisin ratkaisemiseksi

Yhdysvallat ja Ranska pyrkivät löytämään yhteisen linjan turvallisuusneuvostolle esitettävästä päätöslauselmasta. Pääsihteeri Kofi Annan on ilmaissut huolensa neuvotteluiden hitaudesta.

Diplomaattiset ponnistelut tulitauon aikaansaamiseksi Libanoniin ovat jatkuneet YK:n päämajassa New Yorkissa.

Yhdysvaltojen ja Ranskan edustajat jatkoivat suljettujen ovien takana keskusteluja, joissa maat pyrkivät yhteisymmärrykseen turvallisuusneuvostolle esitettävästä päätöslauselmasta ja kansainvälisten rauhanturvaajien lähettämisestä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan kiirehtii Lähi-itää koskevaa päätöslauselmaa. Hän ilmaisi huolensa neuvottelujen hitaasta etenemisestä puhelinkeskusteluissa Yhdysvaltain ja Ranskan presidenttien George W. Bushin ja Jacques Chiracin kanssa, kertoi Annanin tiedottaja.

YK:n turvallisuusneuvosto on varautunut käsittelemään Lähi-idän kriisiä heti, kun päätöslauselmaa työstävät Yhdysvallat ja Ranska saavat sovittua päätöslauselmaluonnoksesta.

Yhdysvaltojen mielestä Etelä-Libanoniin olisi lähetettävä kansainvälisiä rauhanturvaajia heti kun tulitauosta on sovittu. Ranska taas haluaa, että rauhanturvaajat saapuvat alueelle vasta kun tulitauko on pysyvä. Uusien YK-joukkojen on määrä olla paremmin varustetut kuin Etelä-Libanonissa nykyisin olevat Unifil-joukot.

Britannian pääministeri Tony Blair on lykännyt lomansa aloittamista ponnistellakseen tulitauon aikaansaamiseksi.

- Hänen mielestään lähipäivät ovat ratkaisevia, kertoi Blairin tiedottaja.

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri David Welch puolestaan tapaa huomenna Beirutissa Libanonin pääministeri Fuad Sinioran. Libanonilaislähteiden mukaan Welch ja Siniora keskustelevat tulitauosta ja uusien YK:n joukkojen lähettämisestä Etelä-Libanoniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.