Mainos

YK sai uhkauksen Kosovossa

Itsenäisyyttä kärsimättömästi odottavassa Kosovossa on syntynyt jännitteitä sen jälkeen, kun maakunnan tulevaisuutta käsittelevän ehdotuksen jättämistä lykättiin ensi vuoden puolelle.

YK:n poliisijoukot ovat kiristäneet turvatoimia Kosovossa, kun poliisi oli saanut vihiä uhkauksesta. Uhkauksen luonteesta ei kerrottu, mutta sen sanottiin olevan uskottava.

- Poliisi on saanut tietoa uskottavasta uhasta YK:n henkilökuntaa ja omaisuutta vastaan. Uhkaus otetaan vakavasti, ja kansalaiset saavat nähdä poliisin tehostavan toimintaansa, poliisi sanoi lausunnossaan.

YK:n Kosovon-erityislähettilään Martti Ahtisaaren odotettiin jättävän vuoden loppuun mennessä YK:lle ehdotuksen maakunnan tulevasta asemasta. Ehdotuksen jättämistä lykättiin kuitenkin ensi vuoden alkupuolelle. Tämä on aiheuttanut jännitteitä itsenäisyyttä kärsimättömänä odottavaan maakuntaan.

- Neuvottelut Kosovon tulevaisuudesta ovat nyt kriittisessä vaiheessa, ja koko maailma seuraa maakunnan tapahtumia. Kaikki väkivaltaiset teot johtaisivat vain taka-askeliin Kosovossa, lausunnossa sanottiin.

(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.