Mainos

YK-ryhmä: Puolueeton tutkimus Haririn kuolemasta

Ryhmä muun muassa syyttää Syyrian tiedustelupalvelua maan heikosta turvallisuustilanteesta.

YK:n tutkijaryhmä vaatii puolueetonta tutkimusta Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhasta. Ryhmän mukaan Libanonin tutkimus asiasta on ollut puutteellinen. Ryhmä on antanut tutkimustuloksensa YK:n pääsihteerille Kofi Annanille ja turvallisuusneuvostolle.

Irlantilaisen Peter Fitzgeraldin johtama ryhmä syyttää Syyrian tiedustelupalvelua heikosta turvallisuustilanteesta, joka mahdollisti Haririn surmanneen pommi-iskun. Libanonin turvallisuuspalvelu puolestaan syyllistyi raportin mukaan järjestelmällisiin laiminlyönteihin tehtäviensä hoidossa.

Ryhmä sanoi myös, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad oli uhannut Hariria ja oppositiojohtaja Walid Jumblattia ruumiillisilla vammoilla, jos nämä vastustaisivat syyrialaismielisen presidentti Emile Lahoudin jatkokautta. Uhkaukset oli Haririn lausuntojen mukaan tehty syksyllä ennen hänen eroaan.

Lahoud pyysi eilen tiedotteessaan Annania tekemään kaiken tarpeellisen salamurhan selvittämiseksi.

Syyria kiisti jälleen osallisuutensa Haririn murhaan ja sanoi Libanonin pystyvän tutkimuksiin itsekin. Syyrian mukaan päätös mahdollisesta puolueettomasta tutkimuksesta on kuitenkin Libanonin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.