Mainos

YK: Raiskauksien määrä tuplaantunut Keniassa

YK on ehdottanut, että naisia ja tyttöjä voitaisiin suojella asuinalueilla kiertävien partioiden avulla. Kenian oppositio peruu huomiseksi suunnitellun mielenosoituksen.

Raiskauksista tehtyjen ilmoitusten määrä on tuplaantunut Keniassa poliittisten levottomuuksien puhjettua. YK:n mukaan maan epävakaa tilanne on johtanut siihen, että rikolliset uskovat selviävänsä raiskauksista ja muista rikoksista ilman rangaistusta.

Raiskauksien ja muiden seksuaalirikosten todellinen määrä voi YK:n mukaan olla vielä paljon suurempi, sillä vain murto-osasta tehdään ilmoitus.

YK haluaa herätellä Kenian hallitusta näkemään ongelman mittasuhteet ja ryhtymään toimiin raiskauksien estämiseksi. Yhdeksi ratkaisuksi on ehdotettu asuinalueilla kierteleviä partioita, jotka suojelisivat naisia ja nuoria tyttöjä väkivaltaisten jengien hyökkäyksiltä.

Kenian joulukuisten presidentinvaalien jälkeisissä levottomuuksissa on eri lähteiden mukaan kuollut ainakin 650 ihmistä. 250 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Kenian oppositio aikoo perua huomisen mielenosoituksen

Keniassa oppositio aikoo perua huomiseksi kaavaillun uuden mielenosoituksen, kertovat oppositiolähteet. Lähteiden mukaan mielenosoitus perutaan YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin pyynnöstä.

Annan saapui eilen illalla Nairobiin sovittelemaan Kenian poliittista kriisiä. Hänen on tänään määrä tavata sekä Kenian hallituksen että opposition edustajia.

Viime viikolla opposition kolmipäiväisten mielenosoitusten yhteydessä kuoli kymmeniä ihmistä. Oppositiolähteen mukaan Annan on toivonut, että mielenosoituksia ei järjestetä hänen vierailunsa aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja