Mainos

YK pui jälleen Irakin-kysymystä

YK:n turvallisuusneuvosto on jatkanut neuvonpitoa Irakin tilanteesta suljettujen ovien takana. Yhdysvallat ja Britannia yrittävät saada tukea Irakin-vastaiset sotatoimet oikeuttavalle päätöslauselmaehdotukselleen.

YK:n turvallisuusneuvosto on jatkanut jälleen keskustelua Irakin tilanteesta. Neuvotteluja jatkettiin myöhään eilen suljettujen ovien takana sen jälkeen, kun kaksi päivää kestänyt avoin istunto oli saatu päätökseen.

Yhdysvallat ja Britannia ovat pyrkineet vielä viime hetkillä saamaan tukea päätöslauselmaehdotukselleen, joka oikeuttaisi voimatoimet Irakia vastaan.
Aiemmin turvallisuusneuvoston on sanottu äänestävän päätöslauselmaehdotuksesta vielä tällä viikolla, mahdollisesti jo tänään. Luonnoksessa Irakille annetaan kuun 17. päivään asti aikaa todistaa, että se on luopumassa joukkotuhoaseistaan. Yhdysvallat ja Britannia ovat kuitenkin antaneet ymmärtää olevansa valmiita siirtämään asetettua takarajaa jonkin verran.

- Aikaraja on neuvoteltavissa, päätöslauselmaehdotuksen kolmannen esittäjämaan Espanjan YK-lähettiläs Inocencio Arias sanoi juuri ennen neuvottelujen alkua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.