Mainos

YK: Pohjois-Koreaa uhkaa ruokapula

YK:n mukaan Pohjois-Koreaa uhkaa lähikuukausina ruokapula. YK:n erityislähettiläs Maurice Strong on matkustanut Pohjois-Koreaan selvittämään maan humanitaarista tilannetta. Maata ovat vuosikausia koetelleet kuivuus ja nälänhädät.

YK:n ruokaohjelma kertoi viime viikolla tarvitsevansa nopeasti 80 000 tonnia ruokaa niille kolmelle miljoonalle pohjoiskorealaiselle, jotka eivät ole saaneet ruoka-apua syksyn jälkeen.

Yhdysvallat katkaisi ruoka-avun

Yhdysvallat on katkaissut ruoka-avun Pohjois-Korealle toistaiseksi.

Amerikkalaiset vaativat takeita siitä, että elintarvikkeet menevät niitä tarvitseville, ennen kuin jatkavat apua. Samaan aikaan Valkoinen talo sanoo olevansa valmis keskustelemaan energia-avusta sulkeutuneelle Pohjois-Korealle.

Yhdysvalloissa kehitystyöasioista vastaavan yksikön johtaja Andrew Natsios vakuutti kuitenkin, että ruoka-avun lakkauttamisesta on keskusteltu jo pitkään ennen ydinkriisin puhkeamista, ja ettei asioilla ole mitään tekemistä keskenään.

Hänen mukaansa ruoka-avun uudelleen aloittamista harkitaan vasta, kun Pohjois-Korea suostuu Yhdysvaltojen vaatimiin tarkastustoimiin.

Viime vuonna Yhdysvallat toimitti Pohjois-Koreaan yli 150 000 tonnia ruokaa. YK:n mukaan Pohjois-Korean nälkäisten ruokkimiseen tarvittaisiin tänä vuonna lahjoittajavaltioilta yhteensä noin 500 000 tonnia elintarvikkeita.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 14.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.