Mainos

YK perää Irakilta salaisia asiakirjoja

YK:n asetarkastuskomissio on pyytänyt Irakilta salaisia asiakirjoja, joita Irak on aiemmin kieltäytynyt luovuttamasta. Asiakirjojen joukossa on muun muassa lista erään irakilaisen lentotukikohdan asevarastoista.

Asetarkastajat saivat vilkaista listaa viime kesänä, mutta Irak ei suostunut antamaan siitä kopiota. Lista vahvisti epäilyksiä siitä, että Irakilla on hallussaan kemiallisia ja biologisia aseita.

YK:n pyytämien asiakirjojen joukossa on myös Abu Ghraibin vankilan rekisterit. Asetarkastusryhmä epäilee, että vankilan vankeja on alistettu biologisten ja kemiallisten aseiden testauksiin.

Presidentti Saddam Husseinin neuvonantaja sanoi tiistaina, että Irakin hallitus on valmis keskustelemaan asiakirjoista. Hän ei kuitenkaan luvannut luovuttaa niitä asetarkastajille.

YK:n asetarkastusryhmän uskotaan myös tekevän piakkoin yllätystarkastuksia tiloihin, joihin sillä on aiemmin ollut vaikeuksia päästä. Sellaisia paikkoja ovat muun muassa salaisen poliisin päämaja sekä Saddam Husseinin ystävien kodit.
(STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja