Mainos

YK-panttivangit uhataan tappaa Afganistanissa

Taleban-liikkeestä irtautunut ryhmä vaatii ulkomaisten joukkojen vetämistä pois maasta sekä Guantanamossa ja Afganistanissa pidettyjen Taleban-vankien vapauttamista.

Kolme YK:n työntekijää siepannut afganistanilaisryhmä uhkaa tappaa panttivankinsa, jos Afganistanissa olevia ulkomaisia joukkoja ei vedetä pois maasta.

Taleban-liikkeestä erkautunut Jaish-e-Muslimien eli Muslimien armeija -ryhmä vaatii myös Guantanamossa ja Afganistanissa pidettyjen Taleban-vankien vapauttamista.

Ryhmä ilmoitti tänään, että kaikki kolme panttivankia ovat vielä elossa. Panttivankeina ovat filippiiniläinen diplomaatti, kosovolainen nainen sekä nainen, jolla on sekä Britannian että Irlannin kansalaisuus.

Ryhmän edustajan mukaan Filippiinien ja Serbian, johon Kosovo muodollisesti kuuluu, tulisi tuomita Afganistanin miehitys, vaikkei kyseisillä mailla olekaan omia joukkoja Afganistanissa.

Todisteeksi sieppauksesta ryhmä antoi julkisuuteen brittiläis-irlantilaisen naisen luottokortin numeron. Kolmikko siepattiin torstaina Kabulissa. Kyse on ensimmäisestä sieppauksesta Afganistanin pääkaupungissa, ja se herätti huolta siitä, että Irakissa lähes jokapäiväisiksi tulleet sieppaukset lisääntyisivät myös Afganistanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.