Mainos

YK painostaa Syyriaa Haririn murhasta

Syyria on saanut YK:lta virallisen kehoituksen kuulustella kuutta syyrialaista virkamiestä entisen Libanonin pääministerin Haririn murhasta. Virkamiesten nimiä ei ole paljastettu, eikä myöskään sitä, missä epäiltyjä tultaisiin kuulustelemaan.

YK on esittänyt Syyrialle virallisen pyynnön saada kuulustella useita syyrialaisia, joita epäillään sekaantumisesta Libanonin entisen pääministeri Rafik Haririn salamurhaan. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan YK:n tutkimuskomissio haluaa kuulustella kuutta korkea-arvoista syyrialaista.

Libanonilaisten viestimien mukaan saksalaisen Detlev Mehlisin johtama komissio haluaa kuulustella muun muassa presidentti Bashar al-Assadin lankoa Assef Shawkatia. Tämä on Syyrian sotilastiedustelupalvelun johtaja.

Mehlisin komissio on arvioinut, että Hariria ei olisi voitu salamurhata ilman korkea-arvoisten libanonilaisten ja syyrialaisten viranomaisten tukea. Hariri ja yli 20 muuta ihmistä kuoli autopommi-iskussa Beirutissa helmikuussa.

Syyrian ulkoministeriö on vahvistanut saaneensa kuulustelupyynnön ja ulkoministeri Shara sanoo, että Syyria suostuu täydellisesti yhteistyöhön YK:n kanssa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.