Mainos

YK odottaa tuloksia Bagdadista

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt toistaiseksi pidättäytyä Irakin vastaisista toimista asetarkastuskriisissä.

Turvallisuusneuvosto on päättänyt odottaa, että YK:n erityislähettiläs palaa ensin Irakista. Vasta sen jälkeen neuvosto miettii seuraavaa askelta. Yhdysvallat ja Britannia haluaisivat pikaista puuttumista kriisiin, mutta turvallisuusneuvoston muut jäsenet haluavat ensin kuulla erityislähettilään Irakin-matkan tulokset. Erityislähettiläs Prakash Shah on sanonut olevansa valmis pitkäänkin oleskeluun Irakissa, kunhan maan viranomaiset jatkavat vuoropuhelua asetarkastuskriisin selvittämiseksi.

Erityislähettiläs Prakash Shah kertoi eilisten keskustelujen varapääministeri Tareq Azizin kanssa sujuneen ystävälliseen sävyyn. Keskusteluja on päätetty jatkaa. Shah luovutti Azizille myös YK:n pääsihteeri Kofi Annanin tiukkasävyisen kirjeen, jonka Aziz puolestaan lupasi välittää Irakin poliittiselle johdolle.

Irak on toistuvasti syyttänyt YK:n asetarkastuskomissiota Unscomia erilaisista rikkeistä ja vaatinut asetarkastusten lopettamista. Viime viikolla Irak ilmoitti lopettavansa kaiken yhteistyön Unscomin kanssa, kunnes Unscom on uudelleenorganisoitu. Unscom perustettiin valvomaan, että Irak hävittää joukkotuhoaseensa YK:n kanssa solmitun aseleposopimuksen mukaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.