Mainos

YK odottaa Syyrian vetäytyvän ennen Libanonin vaaleja

YK:n mukaan Syyrian on vetäydyttävä pois Libanonista ennen Libanonin parlamenttivaaleja. Syyrian sotilaat ja tiedustelujoukot ovat poistuneet jo Pohjois-Libanonista ja Beirutista.

YK odottaa Syyrian vetävän joukkonsa kokonaan pois Libanonista ennen Libanonin toukokuisia parlamenttivaaleja, YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi illalla tavattuaan Lähi-idän erityislähettiläänsä.

- Selvityksen perusteella pääsihteeri sanoi odottavansa Syyrian joukkojen täyttä vetäytymistä, myös tiedustelupalvelun ja sotilaskaluston osalta, ennen Libanonin parlamenttivaaleja, YK:n tiedottaja Fred Eckhard kertoi toimittajille.

Syyria on toteuttanut jo vetäytymisensä ykkösvaiheen. Nimettömänä pysyttelevän libanonilaisen sotilasviranomaisen mukaan Syyrian sotilaat ja tiedustelujoukot ovat poistuneet Pohjois-Libanonista ja Beirutista. Ensimmäinen vaihe koski kaikkiaan 8000 sotilasta.

Noin 4000 sotilasta on vetäytynyt Bekaan laaksoon maiden väliselle raja-alueelle ja toiset 4000 Syyrian puolelle.

Syyria ei ole tarkentanut, koska seuraava vaihe käynnistyy eli loputkin joukot lähtevät Libanonista. Syyrialla on ollut noin 14 000 sotilasta Libanonissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.