Mainos

YK: Nälänhätä kuriin poliittisella tahdolla

YK:ssa uskotaan, että maapallolla on tarvittavat resurssit nälänhädän ja köyhyyden poistamiseksi.

Maailmanlaajuisen nälänhädän kukistaminen olisi asiantuntijoiden mukaan mahdollista, jos vain poliittista tahtoa löytyisi. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan maapallolta löytyisi riittävästi resursseja koko kasvavan väestönsä ruokkimiseen, jos poliittiset johtajat pystyisivät luopumaan lyhytnäköisistä tavoitteista ja tarkastelemaan asioita pitkällä tähtäimellä.

- Tarvittavat resurssit ja teknologia olisivat tänä päivänä olemassa, paitsi riittävän ruokamäärän tuottamiseen, myös nälän ja köyhyyden poistamiseksi, FAO:n johtaja Jacques Diouf sanoi järjestönsä 60-vuotisjuhlien aattona sen päämajassa Roomassa.

Diouf vetosi päättäjiin toivoen, että nämä "luopuisivat epäoikeudenmukaisuuteen ja levottomuuksiin johtavista lyhytnäköisistä tavoitteista ja perustaisivat päätöksensä sosiaaliseen harmoniaan, solidaarisuuteen ja rauhaan".

YK:n arvion mukaan yli 850 miljoonaa ihmistä joutui elämään viime vuonna nälässä. Aliravittujen määrä kasvoi kymmenellä miljoonalla edellisestä vuodesta. Yli 100 000 ihmisen arvellaan kuolevan päivässä siksi, etteivät nämä saa riittävästi ruokaa.

Tänään vietetään Maailman ruokapäivää ja FAO:n perustamisen vuosipäivää.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.