Mainos

YK:n yleiskokous alkoi Holkerin johdolla

YK:n yleiskokouksen 55. istuntokausi on alkanut New Yorkissa. Yleiskokouksen puheenjohtajaksi yksimielisesti valittu valtioneuvos Harri Holkeri korosti avajaispuheessaan tehokkaampaa, vahvempaa ja avoimempaa YK:ta, joka voi vastata nykyhetken ongelmiin.

YK

Suomi hoitaa puheenjohtajan tehtävää nyt ensimmäisen kerran. Holkeri korosti puheessaan myös koulutuksen merkitystä. Hän myös kiirehti uuden tietotekniikan viemistä mahdollisimman monen ulottuville. -Edessämme olevassa ohjelmassa on yksi asia, joka on erityisesti sydäntäni lähellä ja se on koulutus, ala-ja keskiasteen koulutus, erityisesti tytöille. Koulutus on keskeinen tekijä maailmanlaajuisessa taloudessa ja meidän tulisi toteuttaa sitä koskevat sitoumuksemme, sanoi Holkeri puheessaan.

Huomenna alkaa maailman huippujohtajien Millennium-huippukokous, kaikkien aikojen laajin maailman päämiesten tapaaminen. New Yorkiin kokoontuu 150 hallitusten ja valtioiden päämiestä pohtimaan YK:n asemaa uudella vuosituhannella. Sen puheenjohtajina toimivat presidentti Tarja Halonen ja Namibian presidentti Sam Nujoma.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.