YK:n turvaneuvosto yhä erimielinen Libyan lentokieltoalueesta

YK:n turvallisuusneuvosto keskusteli tänään Libyan lentokieltoalueesta, mutta ei päässyt asiassa yksimielisyyteen. Suurlähettiläs Vitali Tshurkinin mukaan Venäjän on saatava vielä vastauksia useisiin kysymyksiin, jotka liittyvät muun muassa lentokieltoalueen toimeenpanoon ja valvontaan.

Ranska oli toivonut, että Arabiliiton päätös asettua tukemaan lentokieltoaluetta olisi saanut turvallisuusneuvoston vastahankaisia jäseniä hankkeen kannalle.

Libya hallitsi myös G8-maiden ulkoministereiden keskusteluja Pariisissa. Ranska painosti muita maita nopeisiin päätöksiin asiassa.

Al-Jazeera-tv kertoi tänään Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan jo luvanneen kapinallisille lentokieltoalueen, mutta Yhdysvaltain puolustusministeriö kiirehti kiistämään tiedon.

Kapinalliset ovat pyytäneet ulkovaltoja auttamaan heitä Libyan ilmavoimia vastaan. Muammar Gaddafin joukot moukaroivat kapinallisten hallussa olevaa Ajdabijahin kaupunkia.

Libyan television mukaan armahdus on luvassa kaikille kapinallisille, jotka luovuttavat aseensa ja osoittavat katumusta.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat