Mainos

YK:n turvaneuvosto: Rauhanturvaajia Somaliaan

Aiemmin YK:n pääsihteeri totesi, että Somaliaan ei voi lähettää edes arviointiryhmää maan huonon turvallisuustilanteen takia.

YK:n turvallisuusneuvosto katsoo, että Somaliaan pitäisi lähettää rauhanturvaajia. Neuvoston jäsenmaat painottivat eilen, että rauhanturvaoperaation valmistelua pitäisi jatkaa.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon sanoi aiemmin tässä kuussa, että turvallisuustilanne Somaliassa on niin kehno, ettei maahan voida lähettää edes arviointiryhmää selvittämään rauhanturvaoperaation mahdollisuutta.

Turvallisuusneuvoston jäsenet antoivat samalla tukensa Afrikan unionin rauhanturvaajille, jotka ovat yrittäneet rauhoittaa tilannetta Somaliassa. Keväällä alkanut Afrikan unionin operaatio on kuitenkin jäänyt ugandalaisen rauhanturvajoukon hartioille.

Sadattuhannet Mogadishun asukkaat ovat tänä vuonna paenneet pääkaupungista taistelujen jaloista. Kiivaat yhteenotot ovat entisestään yltyneet tässä kuussa etiopialaisten joukkojen tukemien hallituksen sotilaiden ja islamistitaistelijoiden kesken.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.